vineri, 28 august 2009

Dinamo forever:D


Nu poti ramane impasibil atunci cand vezi o adevarata echipa de fotbal...


Se anunta o seara modesta de fotbal...un meci in care echipa mea favorita pornea cu sanse mitice...O echipa care era privita de aproape toti oamenii de fotbal ca fiind deja eliminta din Uefa Cup.O echipa cu o galerie fanatica,uneori chiar prea fanatica,insa o galerie care dupa ultimele evenimente petrecute la meciul tur dintre Dinamo si Slovan Liberec se simtea vinovata in urma deciziei Uefa,si anume de a pierde la "masa verde" cu scorul de 0-3.


Se anunta o partida anosta,in care calificarea era de domeniul fantasticului insa nu departe de gandurile adevaratilor suporteri ai acestei memorabile echipe.


Cotati cu cele mai mici sanse,atat la casele de pariuri cat si in sanul emisiunilor destinate acestui fabulos sport,se parea ca insusi antrenorul echipei Dario Bonetti renuntase la gandul de a se califica si deja isi pregatea meciul din campionat cu eterna rivala Steaua Bucuresti trimitand inca din primul minut al partidei cu Slovan Liberec o echipa formata in majoritate de jucatori tineri cu o experienta nu foarte mare insa cu un foarte mare devotament si o dorinta exagerata de afirmare.Se pare insa ca in urma acestui meci,Dario Bonetti si-a aratat valoarea contestata de foarte multi oameni din jurul clubului,iar tactica abordata de acesta n-a fost una aleasa intamplator,sau cu gandul la meciul cu Steaua ci una de care clubul Dinamo avea mare nevoie,pentru ca fara acesti tineri Dinamo nu se putea califica niciodata.Fara aceasta dorinta a acesor tineri meciul ar fi fost unul plicticos,jucat la trecerea timpului.Spun asta pentru ca am cunostinte imbucuratoare despre acest fenomen si stiu exact cum este sa joci un meci important din postura de tanar debutant,sau in unele cazuri de rezerva.Dorinta de afirmare este foarte mare,iar atunci cand exista dorinta transarea unui meci este doar o formalitate.


Un rezultat istoric pentru Romania,o intamplare istorica pentru toata lumea fotbalului de peste tot.


Slovan Liberec 0-3(marcatori Andrei Cristea si Marius Niculae de 2 ori) Dinamo Bucuresti in timpul regulamentar de joc si S.Liberec 8-9 Dinamo B. dupa loviturile de departajare.


Trebuie mentionata formatia alcatuita de D.Bonetti care va ramane in istorie:


Dinamo:Matache-Molinero-Grigore-Moti-Diabate-Zicu-Kone-Bostina Adrian Cristea-Danciulescu-Andrei Cristea.Au mai evoluat Torje,Niculae,Niculescu.


Nu trebuiesc uitati nici ceilalti jucatori care au evoluat in tur ca: Dolha,Tamas,Goian,Scarlatache,N'doye,Pulhac,Rus.

Dupa aceata memorabila calificare trebuie mentionat ca adevaratii suporteri ai lui Dinamo au iesit sa sarbatoreasca in fata stadionului din Stefan cel Mare cantand mandrii versurile deja bine cunoscute de toti fanii acestei echipe
Felicitari baieti si bafta in grupele Uefa Cup.



Un comentariu: